REAL LIFE WORKING GIRL

3 ψυχολογικά tricks για να εντυπωσιάσεις σε συνέντευξη για δουλειά


JTeam

23 Απριλίου 2022

3 ψυχολογικά tricks για να εντυπωσιάσεις σε συνέντευξη για δουλειά
pexels
Έτσι θα καταφέρεις να κάνεις την καλύτερη εντύπωση στον μελλοντικό σου εργοδότη

Αν το έχεις δοκιμάσει πολλές φορές, ξέρεις καλά πως είναι μια διαδικασία που δεν αποκλείει την ψυχρολουσία. Αν ετοιμάζεσαι να πας σε συνέντευξη για δουλειά για πρώτη φορά, πέρα από την προετοιμασία που καλό είναι να μην αφήσεις για τελευταία στιγμή, υπάρχουν τρία πολύ συγκεκριμένα πράγματα που σύμφωνα με τους ειδικούς, θα σου εξασφαλίσουν τη θέση.

Αντί να βυθιστείς στο άγχος και την αγωνία, καλό είναι να προσπαθήσεις να εφαρμόσεις τα τρία παρακάτω ψυχολογικά tricks:

1. Κάνε στοχευμένες ερωτήσεις για να δείξεις ότι έχεις κάνει έρευνα

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνέντευξης, το πιο πιθανό είναι ότι θα σου δοθεί ένα λογικό χρονικό περιθώριο για να διατυπώσεις τυχόν ερωτήσεις. Αν δεν έχεις καμία, σίγουρα μην περιμένεις να κάνεις καλή εντύπωση καθώς αυτό δείχνει έλλειψη ενδιαφέροντος κι έρευνας.

Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αποδείξεις πως σε ενδιαφέρει πραγματικά η θέση, θέτοντας ερωτήσεις που θα προκύψουν από τις προσδοκίες σου και τον τρόπο που θες να σε βλέπουν οι άλλοι στη νέα σου θέση. Η καλή έρευνα θα λειτουργήσει σαν οδηγός για να κάνεις στοχευμένες ερωτήσεις που θα σου ανοίξουν τον δρόμο για τη θέση.

2. Εστίασε στην οπτική επαφή και ευχαρίστησε για την ευκαιρία που σου δόθηκε

Η γλώσσα του σώματος είναι εξίσου σημαντική με τη λεκτική επικοινωνία στην περίπτωση της συνέντευξης. Κοιτάζοντας τον μελλοντικό σου εργοδότη στα μάτια, δείχνεις ειλικρινής και συνεπής στα λόγια και τις πράξεις σου. Πριν φύγεις μάλιστα, μην ξεχάσεις να ευχαριστήσεις, και μάλιστα προσωπικά τον καθένα από όσους σου πήραν τη συνέντευξη. Ακόμη κι ένα ευχαριστήριο mail όταν αποχωρήσεις, θα λειτουργήσει υπέρ σου.

Με αυτόν τον τρόπο, θα δημιουργήσεις οικειότητα και θα δείξεις ότι σέβεσαι τα άτομα που βρίσκονται απέναντί σου και σκέφτονται πολύ σοβαρά να συνεργαστούν μαζί σου στο μέλλον.

3. Δείξε από την αρχή μέχρι το τέλος αυτοπεποίθηση

Από τα πρώτα λεπτά της συνέντευξης, καλό είναι να ξεδιπλώσεις μερικές αρετές σου και ξεκινάμε από την ηρεμία και την αυτοπεποίθησή σου. Προσπάθησε όμως να μην το παρακάνεις γιατί στο τέλος είναι πολύ πιθανό να γράψουν δίπλα από το όνομά σου, τη λέξη «επιδειξιομανία».

Προσπάθησε όσο γίνεται να μην εκδηλώσεις τη νευρικότητά σου και επικεντρώσου σε απαντήσεις που δείχνουν δυναμικότητα. Η ισορροπία είναι το κλειδί που θα σου εξασφαλίσει την επόμενη θέση. Αν δεν σου βγαίνει, μην πιέσεις τον εαυτό σου. Πάρε τον χρόνο σου, προετοιμάσου όσο πιο σωστά μπορείς, δείξε ποιος πραγματικά είσαι και καλή επιτυχία!